Volkswagen polako razotkriva ID.4, rođaka Škode Enyaq

Volkswagen polako razotkriva ID.4, rođaka Škode Enyaq

Iako je serijska proizvodnja započela krajem proteklog mjeseca, drugi model iz VW-ove ID obitelji još nije u potpunosti predstavljen

Poznato je kako Volkswagen već dulje vrijeme najavljuje revoluciju predstavljanjem nove, posebne serije ID modela. Prvi od njih, ID.3 ovih dana pristiže i na domaće tržište, a gotov je i drugi model – ID.4.  Riječ je o modelu koji mnogo detalja dijeli s češkim rođakom – Škodom Enyaq, koju smo nedavno detaljni predstavili. Uglavnom ID obitelj činit će isključivo električni modeli, a za koje najavljuju da će u narednim godinama biti nositelji prodaje, dok će modeli s konvencionalnim motorima otići u zaborav. U Volkswagenu su uvjereni kako je budućnost mobilnosti električna. Zato će u sklopu strategije ‘Transform 2025+’ do 2024. godine uložiti jedanaest milijardi eura u električnu mobilnost.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Volkswagen ID.4 je pripadnik kompaktne SUV klase vozila, a danas ćemo malo detaljnije upoznati njegovu unutrašnjost. Riječ je o modelu čija je serijska proizvodnja 20. kolovoza krenula u tvornici u Zwickau, a uskoro se očekuje i premijera. U VW-u naglašavaju kako je riječ o modelu s vrlo izdašnom ponudom prostora, čistog dizajna te kvalitete izrade. Ovo električno SUV vozilo neće se proizvoditi i prodavati samo u Europi, već i u Kini, a kasnije također u SAD-u.

Za razliku od usporedivih modela marke Volkswagen, unutrašnjost ovog automobila odlikuje se sasvim novim karakterom. Zahvaljujući kompaktnom e-pogonu, te MEB  modularnoj električnoj platformi dobiveno je mnogo prostora u putničkoj kabini. Odmah pri otvaranju primjećuju se velika vrata te viši položaj sjedenja. Straga bi trebalo biti na raspolaganju prostora kao u modelima iz višeg segmenta. Tu je i prtljažnik obujma 543 litre.

Kao i kod modela ID.3, prvi puta prikazanog prije godinu dana na salonu automobila u Frankfurtu, putnička kabina odiše jednostavnošću. Elegantne linije naglašavaju samo ono što je bitno, bez upotrebe suvišnog. Instrumentna ploča izgleda kao da lebdi te ni na koji način nije povezana sa središnjom konzolom, koja je izvedena kao zasebna komponenta. Veliki stakleni panoramski krov omogućuje neometan pogled prema nebu, a bit će na popisu dodatne opreme. Naglasak na individualizaciji vidljiv je i ambijentalnom osvjetljenju putničke kabine. Na raspolaganju će biti čak 30 boja, čime će vozač imati mogućnost postavljati impresivne akcente.

Jednostavan dizajn tu je i kako bi se dobio jednostavan i logičan način rukovanja. I ID.4 će, poput ostalih ID modela, karakterizirati ID. Light – svjetlosna traka ispod vjetrobranskog stakla. Ona vozaču pruža podršku u brojnim situacijama pomoću intuitivnih svjetlosnih efekata u raznim bojama. Na primjer: ID. Light prati vozača tijekom ulaska u vozilo tako što signalizira pripravnost za vožnju te otključavanje i zaključavanje automobila. Ova značajka ističe napomene sustava potpora i navigacijskih sustava te najavljuje pozive za kočenje i dolazne telefonske pozive. U kombinaciji s navigacijskim sustavom, ID. Light pomaže pri opuštenom kretanju prometom. Naime, žmiganjem preporučuje promjenu voznog traka te može upozoriti vozača ako se njegov ID.4 nalazi u pogrešnom voznom traku.

Prednja sjedala istovremeno zrače sportskim karakterom i udobnošću. Kod modela iz edicije ID.4 1ST Max, koji će pri uvođenju na tržište imati debi u Njemačkoj, odlikuju se dokazom kvalitete Udruge za zdravlje kralježnice (AGR). Ona se mogu svestrano električno namještati, a njihove pneumatske potpore za kralježnicu obuhvaćaju i masažnu funkciju. Materijali naglašavaju karakter prostora s ugodnom atmosferom. Pri izradi presvlaka sjedala ne upotrebljavaju se materijali životinjskog porijekla. Naime, one se sastoje od kombinacije umjetne kože i materijala ArtVelours – materijala od mikrovlakana koji se u omjeru od oko 20 % sastoji od recikliranih plastičnih boca.

U unutrašnjosti modela iz edicije ID.4 1ST 1 i ID.4 1ST Max prevladavaju mirne, kultivirane boje te se nazivaju Platinum siva i Florence smeđa. Kolo upravljača, stup upravljača, kućišta zaslona i područja za rukovanje u vratima izvedeni su u Piano crnoj boji ili u purističkoj Electric bijeloj boji. Svijetla nijansa postavlja futurističke akcente u cjelokupnoj unutrašnjosti te naglašava njezin besprijekoran dizajn.

YouTube MP3 - Hotmail
1