Volkswagen pojednostavljuje ponudu kako bi ubrzao razvoj električnih pogona

Volkswagen pojednostavljuje ponudu kako bi ubrzao razvoj električnih pogona

Volkswagen je posljednji u nizu proizvođača koji najavljuju ubrzanje ranijih planova restrukturiranja i ubrzavanja razvoja tehnologija elektro-mobilnosti. Točnije, VW planira pojednostaviti ponudu dostupnih motora s unutrašnjim izgaranjem te modela kako bi se oslobodili resursi za dodatni razvoj električnih pogonskih sklopova i drugih tehnologija budućnosti.

Za sada nema konkretnih informacija što to točno znači, no VW će navodno iz ponude tijekom sljedeće modelne godine ukloniti slabije tražene kombinacije motora i mjenjača. Također, vremenom će iz ponude biti povučeni pojedini slabije traženi modeli, a to će sve zajedno dovesti do “pozitivnih učinaka na smanjenje kompleksnosti proizvodnje i nabavnog lanca.”

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Cilj VW-a je do 2025. lansirati preko 20 električnih automobila, a to zahtijeva velika ulaganja u razvoj. Točnije, do spomenutog razdoblja oko 9 milijardi Eura će biti uloženo izravno u razvoj tehnologija elektrificiranih pogonskih sklopova, a još oko 2 milijarde će biti uložene u digitalizaciju, sustave autonomne vožnje i sl.

Većina ovih automobila će se temeljiti na novoj platformi MEB koja je namijenjena upravo električnim modelima, a VW planira na njoj proizvesti oko 15 milijuna vozila. Prvo će na tržište krajem 2019, odnosno početkom 2020. stići hatchback temeljen na studiji I.D, a kasnije i drugi I.D. modeli najavljeni studijama Crozz, Buzz, Vizzion i sl.

Podijeli:
1