Volkswagen planira uskoro otvoriti knjigu narudžbi za ID Neo?

Volkswagen planira uskoro otvoriti knjigu narudžbi za ID Neo?

Prema posljednjim saznanjima u Volkswagenu razmatraju mogućnost otvaranja knjige narudžbi za europske kupce za prvi serijski ID model, prema uzoru na teslin program polaganja depozita za nove modele koji će tek stići na tržište. Tesla je s programom rezervacija Modela 3 ostvarila veliki uspjeh, kako financijski tako i marketinški.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Podsjetimo, prvi produkcijski ID model je najavljen studijom I.D, a radilo se o hatchbacku koji se svojim vanjskim dimenzijama smjestio između Pola i Volkswagena. Službenih podataka o nazivu za sada nema, no pojedini izvori su već ranije javili da bi ovaj automobil trebao nosit oznaku ID Neo.

VW-ov šef prodaje Juergen Stackman je rekao kako bi modeli proizvedeni u prvih šest mjeseci mogli bili isporučeni kupcima izravno, a lista prvenstva bi se formirala prema vremenu prijave. Što se visine pologa tiče, Stackman kaže kako se neće raditi o previsokoj, ali ni o preniskoj cijeni s obzirom da u VW-u žele da se prijave oni koji uistinu namjeravaju kupiti ovaj automobil. Ovaj bi program trebao započeti najkasnije za par mjeseci, a za sada nije poznato hoće li se moći prijavljivati kupci iz svih europskih zemalja.

Konačna produkcijska verzija ovog automobila će biti dostupna u nekoliko izvedbi različite snage pogonskog sklopa te različitog kapaciteta baterije. U svakom slučaju autonomija bi mu se trebala kretati između 330 i 550 km. Serijska proizvodnja će započeti u drugoj polovici ove, dok će prve isporuke uslijediti početkom iduće godine. Iz Volkswagena je ranije objavljeno da će mu cijena biti slična onoj dizelskog Golfa, no nije specificirano o kojem je to točno dizelskom Golfu riječ.

Službenu premijeru serijskog modela možemo očekivati uskoro.

Podijeli:
1