Volkswagen planira širu ponudu električnih I.D. modela

Volkswagen planira širu ponudu električnih I.D. modela

Modelna obitelj volkswagenovih električnih automobila pod oznakom I.D. bi mogla uključivati nekoliko modela vrlo različitih karoserijskih oblika i namjena. Naime, prvi i već potvrđeni produkcijski model će biti gradski kompakt temeljen na studiji I.D. (na slici), a slijedit će ga vrlo vjerojatno crossover temeljen na konceptu koji će tijekom travnja imati premijeru u Šangaju.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Taj bi budući koncept dakle, prema posljednjim saznanjima, trebao dobiti produkcijsku izvedbu prije detroitske studije I.D. Buzz, odnosno na tržište će stići prije modernog Microbusa čija će proizvodnja ovisiti o analizi interesa javnosti.

Nadalje, VW bi pored šangajske studije u narednih par mjeseci, prema riječima Jürgena Stackmanna, šefa volkswagenove prodaje i marketinga, trebao predstaviti još “dva do tri” studijska I.D. modela s kojima će najaviti razvoj ove električno pokretane modelne obitelji. Stackmann nije htio ulaziti u detalje, no AutoExpress javlja kako će nakon crossovera jedan od noviteta biti sportski model koji će se također temeljiti na platformi MEB.

Prvi će model, električni hatchback, na tržište stići do 2020, a Volkswagen do 2025. planira ukupno ponuditi do 30 električno pokretanih automobila.

1