Volkswagen planira R izvedbu modela ID.3

Volkswagen planira R izvedbu modela ID.3

Volkswagen je tijekom prošlog tjedna na frankfurtskom auto salonu predstavio svoj novi električni model za kojeg u Wolfsburgu vjeruje da će za njih biti podjednako važan kao Buba i Golf. Uz razne druge električne modele iz ID linije o kojima već ponešto znamo iz VW-a je sada stigla i potvrda kako je u planu i performance, odnosno R izvedba novog hatchbacka.

Konkretnije, iz VW-a poručuju da će ID.3 R imati pogon na sva četiri kotača te snažniji električni pogon. Vrlo vjerojatno će se raditi o izvedbi s dva motora, po jedan za svaku osovinu, a o konkretnim performansama je za sada prerano govoriti.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Naime, ID.3 R će se na tržištu pojaviti tek za nekoliko godina, odnosno do 2024. Za njegovu komercijalizaciju je potreban daljnji razvoj tehnologije električnih pogona, kapaciteta baterija, brzine punjenja i sl. Dakako, potrebna je i daljnja popularizacija ove vrste automobila.

Prije električnih R, a vjerojatno i GTI modela, VW će lansirati hibridne R automobile, a prvi će biti plug-in hibridni Touareg R. Na kraju dodajmo da je lako moguće kako će u VW-u izabrati druge oznake za električne performance pandane benzinskim R i GTI izvedbama. No, u osnovi trebalo bi se raditi o istoj dvostupanjskoj podjeli sportskih verzija standardnih modela.

Podijeli:
1