Volkswagen planira pet električnih noviteta, dva još nismo vidjeli

Volkswagen planira pet električnih noviteta, dva još nismo vidjeli

Prema priloženoj fotografiji, na kojoj je predstavljen plan razvoja volkswagenove električne modelne obitelji I.D, proizvođač iz Wolfsburga namjerava u skoroj budućnosti tržištu ponuditi pet električnih noviteta temeljenih na platformi MEB. Od tih pet vidjeli smo najavu za tri, dok su dva modela još uvijek tajna.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Podsjetimo, VW je već predstavio studije I.D, najavu za električni kompakt, I.D. Crozz, najavu za električni crossover te I.D. Buzz, najavu za tzv. Microbus, dok su modeli Lounge i AEROe trenutno još uvijek nepoznanice. Nažalost prema priloženoj fotografiji ta dva modela neće biti namijenjena europskim tržištima, no do njihovog lansiranja to se možda i promijeni.

Za sada nema službenih potvrda o ovim nepoznatim modelima, no vjeruje se da će AEROe biti sportska limuzina ili coupe, dok bi Lounge mogao biti crossover ili možda MPV.

I.D. priča bi trebala započeti 2019/2020. kada bi na tržište prvo trebao stići produkcijski kompakt temeljen na studiji I.D, a slijedit će ga crossover, dok bi svi noviteti prve generacije I.D. linije trebali na tržište stići do 2022. kada se očekuje produkcijski I.D. Buzz.

YouTube MP3 - Hotmail
1