Volkswagen pita javnost: Želite li ID.3 kabriolet?

Volkswagen pita javnost: Želite li ID.3 kabriolet?

Njemački koncern objavio je na svojim stranicama i računima na društvenim mrežama slike koncepta svojeg novog električnog modela ID.3 u kabriolet verziji s pitanjem o tome što kupci o njemu misle

Volkswagenovi šefovi i dizajneri kao da niti sami nisu sigurni je li dobra ideja izraditi električni ID.3 u varijanti s otvorenim krovom, pa su se za pomoć obratili – potencijalnim kupcima. Na svoje stranice i račune na društvenim mrežama u ponedjeljak su stavili kratku objavu koja uključuje tek dvije fotografije i pitanje “Što kada bismo predstavili potpuno električni kabriolet poput ovoga?”.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Pitanje prate fotografije koje prenosimo uz ovaj tekst. Riječ je zapravo o konceptnim skicama modela ID.3, električne uzdanice Volkswagena za koju žele da postane “novi Golf” u eri električnih vozila. Kao i svi rani koncepti, ovaj je dizajnerski dotjeran, bez previše detalja, ali dobro prikazuje kako bi jedan ovakav kompaktni kabriolet mogao izgledati – i moramo priznati, prilično je atraktivan.

U anketi dobio podršku

Na Twitteru su uz ovo pitanje objavili i anketu kako bi se javnost mogla izjasniti. 66% onih koji su odgovorili na anketu odabralo je odgovor “Fantastično!”, 16% ljudi kliknulo je na “Nije loše, ali…”, dok je preostalih 18% poručilo Volkswagenu “Molimo vas, nemojte to pokušavati”.

Unutar kompanije navodno imaju inicijalne dizajnerske ideje, koje su pokušali na ovaj način predstaviti, no i dalje se lome oko odluke o tome kako bi se “sljubio” električni pogon s otvorenim krovom. Ono što bi moglo presuditi u korist kabrio modela ID.3 jest činjenica da ljubitelji otvorenog krova nemaju velik izbor u domeni električnih vozila. S druge strane, poznato je da vozila tog tipa nemaju sjajne aerodinamičke karakteristike, što bi moglo ozbiljno nagristi domet s jednim punjenjem baterije. Za sada, dakle, o ovom vozilu i kupci i Volkswagenovi dizajneri tek maštaju.

YouTube MP3 - Hotmail
1