Volkswagen – peti električni I.D. model bi mogao biti veliki SUV

Volkswagen – peti električni I.D. model bi mogao biti veliki SUV

Prema posljednjim saznanjima Volkswagen u travnju sljedeće godine na auto salonu u Šangaju namjerava predstaviti novog člana svoje električno pokretane modelne obitelji I.D. Točnije, VW namjerava u Kini predstaviti najavnu studiju tog vozila, a čini se kako bi se trebalo raditi o velikom i luksuznom SUV-u koji je dimenzijama sličan modelu Touareg.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Autocar navodi kako je interni naziv ovog modela I.D. Lounge. Nadalje, temeljit će se na produljenoj izvedbi platforme MEB, odnosno međuosovinski razmak će mu iznositi 3300 mm, a u njega će se moći smjestiti sedmoro putnika. Glavnu konkurenciju će mu činiti vozila poput teslinog Modela X, a dolazak na tržište se može očekivati tijekom 2021/2022.

Pogonski sklop ovog automobila će biti sličan onome I.D. Buzza s kojim će dijeliti i spomenutu dulju izvedbu MEB platforme. Točnije, očekuje se kako će ga pokretati dva električna motora s kombiniranom snagom od oko 375 KS. Nadalje, mogu se očekivati baterije kapaciteta oko 111 kWh što znači da bi mu se autonomija mogla kretati oko 600 km.

Prije produkcijskog Loungea na tržište bi trebale stići dva produkcijska modela temeljena na studiji I.D. Crozz. Jedna će biti dinamičnijeg, kupeovskog dizajna, a druga nešto praktičnija i prostranija. Prvi će pak na tržište krajem iduće, odnosno početkom 2020. stići hatchback koji će navodno nositi oznaku ID Neo.

Podijeli:
1