Volkswagen otvoren za dijeljenje platforme MEB s Fordom

Volkswagen otvoren za dijeljenje platforme MEB s Fordom

Fordova električna ponuda debelo zaostaje za konkurencijom. Za sada znamo kako ovaj američki proizvođač u bližoj budućnosti planira lansirati preko deset električnih modela, a prvi među njima će biti električno pokretani crossover čiji bi dizajn trebao biti inspiriran modelom Mustang. Konkretnijih informacija o njemu, pored onih da bi se na tržištu trebao pojaviti 2020. te ponuditi autonomiju od oko 480 km, za sada nema.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Nedavno smo vas izvijestili kako Ford i Grupa VW navodno vode pregovore o daljnjem proširenju svoje suradnje, a sada stiže vijest kako je VW otvoren za mogućnost da Fordu na upotrebu da svoju platformu MEB koja je namijenjena upravo električno pokretanim vozilima. Točnije, VW-ov šef financija Frank Witter je izjavio da bi VW mogao dopustiti drugim proizvođačima van grupacije pristup MEB-u, a to valjda prije svega uključuje partnere s kojima već postoji suradnja.

Za sada u Grupi VW nisu donijeli konačnu odluku hoće li uistinu povući takav potez, a prva linija fordovih električnih modela je navodno već u poodmakloj fazi pa šanse da fordovi električni noviteti preuzmu VW-ovu platformu navodno nisu velike. Ipak, pristup već razvijenoj modularnoj platformi bi svakako ubrzao i pojeftinio dolazak električnih modela na tržište pa nam ostaje vidjeti kako će se razvijati suradnja između Forda i Grupe VW.

Podijeli:
1