Volkswagen osvježava kompaktni SUV T-Cross

Volkswagen osvježava kompaktni SUV T-Cross

Objavljene su prve fotografije i poneki detalj novog T-Crossa, koji će biti moguće naručiti krajem ove, a dobiti isporučenoga tijekom sljedeće godine

U četiri godine od dolaska na tržište kompaktni je Volkswagenov SUV T-Cross postao njihov najprodavaniji model u svojem segmentu, isporučen u više od 1,2 milijuna primjeraka. Svake godine se proizvodi u oko 300.000 komada, a izvan Europe poznat je i pod imenima Tacqua i Taigun te je jedan od najuspješnijih VW-ovih modela globalno.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Sada T-Cross ulazi u svoju drugu generaciju, osvježenjem vanjštine i interijera, u nešto većem “faceliftu”. Izvana, novi će model dobiti potpuno drugačiji svjetlosni potpis sprijeda i straga s LED elementima dnevnih, kratkih i stražnjih svjetala. U paletu su dodane i tri nove boje: grejp žuta, svjetloplava i žarko crvena.

Volkswagen najavljuje i redizajn kabine, koji je vidljiv u velikom središnjem izdvojenom infotainment zaslonu. Ovisno o razini opreme, dijagonala će mu biti 8 ili 9,2 inča, dok će instrumentna ploča u standardnoj opremi biti potpuno digitalizirana. U izradi interijera korišteni su novi materijali, više kvalitete, a u serijskoj opremi će dolaziti i ručni klima uređaj (uz nadoplatu za automatski).

Određeni pomaci načinjeni su i u pogledu prtljažnog prostora, pa se stražnja klupa sada može pomaknuti za 140 mm prema naprijed, kako bi se dobilo još više mjesta u prtljažniku. Preklapanjem sjedala dobiva se čak 1.281 litra korisnog prostora. Preklopite li i suvozačko sjedalo, dobit ćete mogućnost prijevoza dugog tereta (primjerice, dasaka za surfanje) dužine do gotovo 2,4 metra. Od ostalih funkcija, dodan je novi sustav pomoći vozaču Travel Assist.

Novi Volkswagen T-Cross i u ovoj će inačici pogoniti postojeća serija motora linije TSI. Knjiga narudžbi bit će otvorena u posljednjem tromjesečju ove godine, a u salone će osvježeni model stići početkom 2024. po, kažu, “atraktivnoj početnoj cijeni”.

YouTube MP3 - Hotmail
1