Volkswagen osigurao baterije za 50 milijuna električnih automobila

Volkswagen osigurao baterije za 50 milijuna električnih automobila

Već otprije znamo kako Volkswagen ima velike planove za elektrifikaciju svoje ponude, no ova vijest nam baca posve novo svjetlo što su točno zamislili u vrhu ovog njemačkog proizvođača. Naime, glavni izvršni direktor Grupe Volkswagen Herbert Diess je izjavio da je ova grupacija spremna za proizvodnju 50 milijuna električnih vozila.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Točnije, šef ovog njemačkog proizvođača je rekao kako je platforma MEB “rezervirana” za 50 milijuna automobila te potvrdio da je Grupa VW već sada osigurala i baterije za sve te automobile. O kakvoj je brojci riječ dovoljno govori činjenica da je cijela Grupa VW u protekloj godini prodala 10,7 milijuna vozila.

Naravno, radi se o dugoročnom planu razvoja električne ponude koja će uključivati razne modele pod raznim značkama članova Grupe VW, a svi se dakako neće temeljiti na platformi MEB. Diess je samo dodao da Grupa VW planira vrlo snažnu i široku modelnu ponudu električnih automobila te potvrdio vrlo agresivnu politiku cijena za dotične modele. Štoviše Diess je rekao da će njihova vozila biti jeftinija od primjerice američke Tesle, a upravo smo vas jučer izvijestili o planu za vozilo s cijenom manjom od 20.000 Eura.

Podijeli:
1