Volkswagen obećao do 2025. diljem Europe postaviti 36.000 punionica

Volkswagen obećao do 2025. diljem Europe postaviti 36.000 punionica

Svima je jasno kako se prijelaz na električna vozila ne može odigrati preko noći te kako su potrebna velika ulaganja da kupce uvjeri kako su električno pokretani automobili upravo ono što bi oni trebali kupiti. Jedan od načina da se taj prijelaz ubrza je svakako eliminacija tzv. range anxiety, odnosno straha vozača da neće moći stići do svog odredišta zbog kratke autonomije električnih vozila, odnosno nedovoljnog broja punionica putem kojim želi krenuti.

Najveći europski automobila, koji želi postati i vodeći svjetski proizvođač kada je riječ o električnim vozilima, je odlučio u tome pripomoći razvojem vrlo razgranate mreže punionica. Naime, prijelaz na električna vozila se neće postići samo povećanjem njhovog broja i smanjivanjem njihove cijene. Popratna infrastruktura mora pratiti, a nekad i prethoditi povećanju proizvoda kojem je namijenjena.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Tako će Volkswagen do 2025. širom Europe postaviti 36.000 punionica. Ove će punionice biti postavljene duž prometnica, u VW-ovim prodajnim salonima, tvornicama i sl. a i one će biti dostupne javnosti. Također, uključivat će i određeni broj tzv. brzih punionica. Volkswagen namjerava omogućiti kupcima svojih vozila kvalitetan rješenja za punjenje vozila kod kuće i na poslu, kao i potpisivanje ugovora s trgovačkim lancima kako bi korisnici njihovih automobila mogli puniti automobile prilikom boravka u trgovinama.

Dodajmo i da je iz VW-a stigla vijest o preko 20.000 narudžbi za model ID.3. Nijemci očekuju kako će i debelo prije Frankfurtskog auto salona, gdje će ovaj model biti premijerno predstavljen, biti dostignuta brojka od željenih 30.000 primjeraka prije predstavljanja.

Podijeli:
1