Volkswagen ne odustaje od GTI-a i za električne modele

Volkswagen ne odustaje od GTI-a i za električne modele

Volkswagen je njemačkom Patentnom uredu predao zahtjev za zaštitom novog znaka, na kojem je vidljiv natpis GTI, ali s piktogramom munje, koja stoji umjesto slova "I". Prilično je jasno za što bi se koristio

Volkswagenova kultna marka GTI izvorno je skraćenica od “Gran Turismo Injection”, iako se u engleskom govornom području često tumači i kao “Grand Touring Injection.” Predstavlja liniju visoko prestižnih i sportskih verzija klasičnih Volkswagenovih modela još od 1976. godine. Marka GTI mnogima je asocijativno povezana s Golfom, ali također se koristi i na drugim modelima unutar Volkswagenove ponude – pa su tako GTI inačice kroz godine imali Polo, Lupo, Scirocco, pa i Up.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Značenje kratice GTI, dakle, neupitno je povezano s ubrizgavanjem goriva u cilindre, no u budućnosti bi Volkswagen mogao i promijeniti značenje, barem tog “fosilnog” dijela naziva. Naime, kompanija je u njemačkoj Patentnom uredu predala zahtjev za zaštitom novog logotipa, inačice postojećeg “GTI” znaka, poznatog s kultnih modela.

Na njemu, umjesto slova “I”, stoji piktogram munje – pa je sasvim jasno da je riječ o GTI znaku za moderno doba i električne automobile. Još ranije iz Volkswagena su potvrdili da od oznake ne misle odustati, tj. da će istaknuti sportski i luksuzni modeli iz njihove ponude i dalje nositi tu troslovnu kraticu. Sada vidimo i kako bi ona mogla izgledati u novom obliku, a značenje slova “I” moglo bi biti zamijenjeno “indukcijom” umjesto “injekcije”.

Isto tako, ova bi promjena značila da će sportska oznaka GTX, koja se trenutačno koristi za električne modele sa sportskom opremom, biti s vremenom umirovljena.

YouTube MP3 - Hotmail
1