Volkswagen nakon 12 godina ugasio proizvodnju modela Up!

Volkswagen nakon 12 godina ugasio proizvodnju modela Up!

Nakon što model Up! postupno izađe iz ponude, najmanji automobil sa značkom Volkswagena bit će Polo, sve dok se ne pojavi novi ID.1, što se očekuje tijekom narednih pet godina

Volkswagenova tvornica u Bratislavi nedavno je proizvela posljednji primjerak malenog gradskog modela Up! te marke, doznaje britanski Autocar. Kraj je to životnog vijeka za ovaj model automobila nakon 12 godina.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Kraj i za e-Up!

Od lansiranja 2011. godine Volkswagen Up! bio je dostupan s 1-litrenim trocilindarskim benzinskim motorom, snage 59 ili 74 KS, da bi 2016. dobio facelift i najsnažniju varijantu motora, s 89 KS. Gotovo isti se automobil tijekom godina prodavao i kao Seat Mii te Škoda Citigo. 2014. godine, predstavljen je bio i e-Up, električni model, a 2018. predstavljen je i sportski posloženi Volkswagen Up GTI. Kraj proizvodnje znači oproštaj od svih navedenih varijanti, budući da su Seat i Škoda svoje modele iz proizvodnje povukli 2020., odnosno 2021. godine.

Volkswagen će tako u segmentu manjih gradskih automobila ostati tek s modelom Polo. Mjesto koje je u gami zauzimao Up! bit će upražnjeno, sve dok u prodaju ne stigne najavljeni model ID.1, potpuno električni kompaktni automobil. On bi se trebao pojaviti tijekom narednih pet godina i koštati manje od 20.000 eura, ali bi veličinom ipak bio bliži aktualnom Polu.

YouTube MP3 - Hotmail
1