Volkswagen – najjeftiniji električni model ispod 20.000 Eura

Volkswagen – najjeftiniji električni model ispod 20.000 Eura

Prema posljednjim saznanjima Volkswagen planira tržištu ponuditi električni automobil s cijenom manjom od 20.000 eura. Također, Reuters javlja kako VW navodno namjerava prenamijeniti tri svoje tvornice u Njemačkoj proizvodnji samo električnih automobila.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

No, vratimo se automobilu i recimo kako se ovaj model interno naziva MEB Entry te kako bi mu se godišnja proizvodnja trebala kretati oko 200.000 jedinica. Za sada nema drugih konkretnijih informacija o ovom modelu, no navodno će se raditi o malenom crossoveru koji će imati autonomiju između 200 i 300 km.

Nadalje, uz ovaj cijenom pristupačni crossover VW navodno planira električno pokretanu limuzinu srednje veličine i njezinu karavansku izvedbu. Ovi modeli su dodatak električni pokretanoj ponudi o kojoj se do sada većinom pisalo, odnosno modelima kao što su hatchback I.D, crossover I.D. Crozz, MPV I.D. Buzz i limuzina I.D. Vizzion.

Proizvodnja cijenom pristupačnog crossovera će biti povjerena pogonima u Emdenu čiji je sada glavni proizvod Passat. Spomenuta limuzina i karavan bi se trebali proizvoditi na istoj lokaciji, a navodno će nositi naziv I.D. Aero.

Više bi informacije moglo postati poznato tijekom sljedećeg tjedna nakon skorašnjeg sastanka VW-ovog nadzornog odbora. Podsjetimo, prvi I.D. model, odnosno hatchback s (vjerojatnom) oznakom Neo će na tržište stići 2020, a ostali će ga modeli slijediti vrlo brzo.

Podijeli:
1