Volkswagen najavio T-Cross

Volkswagen najavio T-Cross

Volkswagen će tijekom ove jeseni predstaviti svoj novi mali, tj. novi najmanji crossover koji će nositi oznaku T-Cross te se u ponudi ove njemačke marke smjestiti ispod modela T-Roc. Podsjetimo, istoimena najavna studija za T-Cross je premijeru imala prije nešto više od dvije godine na tadašnjem ženevskom auto salonu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

T-Cross će se temeljiti na platformi MQB A0 koju će primjerice dijeliti sa seatovim modelom Arona, a ukupna duljina će mu iznositi 4107 mm. Unatoč relativno kompaktnim dimenzijama njegov proizvođač obećava “iznenađujuću razinu ponude prostora unutar putničke kabine i prtljažnika”, a putnici na stražnjim sjedalima će moći povećati ponudu prostora za koljena s obzirom da će ovaj model biti opremljen pomičnom stražnjom klupom.

Nadalje, iz VW-a je poručeno kako će T-Cross biti jedan od najsigurnijih crossovera u klasi s obzirom na bogatu sigurnosnu opremu i razne sustave pomoći vozaču, poput sustava Front Assist i Lane Assist.

Što se vanjskog dizajna tiče, prema onome što do sada možemo vidjeti, nema posebnih iznenađenja. Naime, ne samo da će produkcijski model ostati u mnogočemu vjeran konceptu, nego će i u manjem pakiranju objediniti prepoznatljive elementa s ostalih recentnih VW-ovih modela poput Touarega te dimenzijama mu bližeg T-Roca. Sprijeda se ističe veća maska spojena sa prednjim svjetlima, a otraga stražnja svjetala koja se protežu cijelom širinom automobila.

Interijer za sada nije poznat, no za vjerovati je da će većina elemenata biti posuđena iz Pola. Nadalje, znamo da će ga pokretati 3-cilindrični 1,0-litreni TSI i 4-cilindrični 1,5-litreni TSI motori, a izgledno je da će se u ponudi pojaviti i 1,6-litreni TDI. Standardnu će opremu činiti pogon na prednje kotače, no moguće je, mada malo vjerojatno, da će VW kupcima ponuditi i pogon na sva četiri kotača.

Uskoro bi trebali saznati više, a za sada Pariz kotira kao najizglednija lokacija za premijeru.

Podijeli:
1