Volkswagen najavio svoju prvu e-limuzinu, ID.AERO

Volkswagen najavio svoju prvu e-limuzinu, ID.AERO

Prva potpuno električna limuzina ovog koncerna za sada je otkrivena samo u dizajnerskim skicama, bit će primarno usmjerena ka kineskom tržištu, dok će u Europu stići nešto kasnije

Volkswagen ID.AERO bit će prva limuzina iz električne linije VW automobila ID, a njome će asortiman modela ID.3, ID.4 i ostalih biti proširen na visoki srednji segment, u skladu s ubrzanjem “električne ofenzive”, koja je strateški cilj ovog koncerna. Ovoga tjedna objavljene su dizajnerske skice modela ID.AERO, električne limuzine za koju najavljuju da će biti dostupna krajem sljedeće godine, i to prvo na tržištu Kine.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Futuristička limuzina

Na prvi pogled, riječ je o atraktivnom dizajnu futurističkog obiteljskog automobila, elegantnom i aerodinamičnom, koji bi trebao pružiti mnogo prostora u kabini za sve putnike. Automobil će biti zasnovan na njihovoj modularnoj platformi MEB, uz vrlo čiste vanjske linije, koje osiguravaju i atraktivan izgled i dobre aerodinamičke performanse.

Volkswagen se nada ovim modelom otvoriti novi segment, luksuznih električnih limuzina koje nisu smještene u vrh premium ponude. Sljedećeg bi tjedna javnosti trebala biti predstavljena pretprodukcijska studija, kada će možda biti objavljeno i nešto više tehničkih detalja o samom vozilu.

Kako smo već spomenuli, kineski kupci dobit će mogućnost kupiti ovaj model krajem sljedeće godine, dok će proizvodni model za Europu i Sjevernu Ameriku biti tada tek najavljen. Do kraja 2023. trebala bi početi i proizvodnja američkih i europskih inačica, koja će se odvijati u Volkswagenovoj tvornici u Emdenu.

YouTube MP3 - Hotmail
1