Volkswagen najavio svoje prijenosne punjače za električna vozila

Volkswagen najavio svoje prijenosne punjače za električna vozila

Mnogi od nas koji smo na ovaj ili onaj način ovisni o mobitelima smo se vremenom opremili i s tzv. power bank prijenosnim punjačima kako slučajno ne bi ostali bez pristupa internetu, društvenim mrežama, raznim aplikacijama i sl. Volkswagen je sada ideju power banka prilagodio električnim automobilima.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Točnije, VW je in-house razvio prijenosne punjače kapaciteta do 360 kWh što će navodno biti dovoljno za punjenje oko 15 automobila. Sustav je razvijen in-house, a serijska proizvodnja će započeti tijekom sljedeće godine, dakle nedugo nakon početka proizvodnje prvog noviteta iz električno pokretane linije ID.

Nadalje, službeno priopćenje navodi kako će se odjednom moći puniti do četiri automobila, odnosno električna motocikla ili bicikla, dva preko DC i dva preko AC punjača. Kada se punjač, odnosno njegova baterija isprazni zamijenit će se s novim napunjenim punjačem. Dakako, ovaj će punjač biti moguće spojiti na električnu mrežu pa će se stalno puniti, odnosno neće se isprazniti. Uz klasičnu električnu mrežu ovaj će sustav biti moguće puniti putem solarnih ili vjetroelektrana.

Volkswagen namjerava prvu mobilnu punionicu postaviti u prvoj polovici ove godine u Wolfsburgu, a potom će se mreža proširiti na druge gradove u i izvan Njemačke. Položaj punjača i njihov trenutni kapacitet će biti dostupni korisnicima putem posebne aplikacije.

Podijeli:
1