Volkswagen najavio sportski T-Roc R

Volkswagen najavio sportski T-Roc R

Volkswagen je objavom video zapisa s Nürburgringa potvrdio ranije glasine kako uistinu radi na razvoju R izvedbe modela T-Roc. U osnovi priloženi video je i teaser tog sportski nastrojenog kompaktnog SUV-a koji bi premijeru lako mogao imati već na predstojećem ženevskom auto salonu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Prikazani model i dalje nosi kamuflažne naljepnice, no ispod njih se nalazi produkcijska karoserija. Također, vidljivi su niža podnica, novi aero paket te sportski završeci ispuha. Pored svega toga najsnažniji adut ovog automobila će ipak biti njegov 2,0-litreni 4-cilindrični benzinski turbo TSI motor koji bi trebao razvijati snagu od oko 300 KS te najveći okretni moment od 400 Nm.

Bez obzir na snagu i najveći okretni moment ovaj će motor biti uparen s 4Motion sustavom pogona na sva četiri kotača te (vrlo vjerojatno) 7-stupanjskim automatskim mjenjačem s dvije spojke. To bi trebalo biti dovoljno za ubrzanje do 100 km/h za nešto više od 5 sekundi, dok bi najveća brzina trebala biti elektronički ograničena na 250 km/h.

Dakako, u odnosu na standardnu izvedbu se mogu očekivati snažnije kočnice, dotjerani upravljač i kočnice. Ako ovaj automobil uistinu bude predstavljen početkom sljedećeg mjeseca u Ženevi tada bi se na tržištu trebao naći najkasnije u drugoj polovici ove godine.

Podijeli:
1