Volkswagen najavio skori dolazak osvježenog Passata

Volkswagen najavio skori dolazak osvježenog Passata

Globalno Volkswagen nudi model Passat u tri izvedbe, ovisno o dijelu svijeta u kojem se prodaje. Točnije, jedna je verzija ona nedavno lansirana kineska temeljena na MQB platformi, druga je ona američka koja će se i dalje temeljiti na starom podvozju, a treća je europska koja se upravo sprema za mid-life facelift.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Europska verzija je prešla na MQB platformu još 2015. lansiranjem trenutne, osme generacije. Volkswagen je sada objavio prve podatke o osvježenoj verziji čiji dolazak na tržište možemo očekivati u prvoj polovici sljedeće godine. Drugim riječima, nedugo nakon vjerojatne ženevske premijere.

Prije svega iz Wolfsburga je objavljeno kako tvornica u Emdenu prolazi kroz određene izmjene kako bi se pripremila za ovaj novitet. Potvrđeno ja i da će se Passat i ubuduće prodavati u limuzinskoj i karavanskoj izvedbi te da će kupcima biti ponuđene verzije pokretane konvencionalnim te plug-in hibridnim pogonskim sklopovima.

Ovi potonji će svojim vozačima nuditi određenu električnu autonomiju. Za sada nije poznato o kojim će se brojkama točno raditi, no recimo da je raniji Passat GTE imao električnu autonomiju od 50 km prema NEDC-u.

Iz VW-a su potvrdili da će osvježeni Passat doći s novom rasvjetom, sustavima pomoći, infotainmentom te novom razinom sustava povezivosti te da će svojim vozačima omogućiti višu razinu uživanja za upravljačem. Uz ove novosti Passat bi trebao prijeći brojku od 30 milijuna prodanih primjeraka.

Naime, nakon 45 godina na tržištu Passat je proizveden i prodan u preko 29 milijuna primjeraka širom svijeta. Kada prijeđe granicu od 30 milijuna primjeraka Passat će biti prvi model u svom segmentu koji će se moći pohvaliti s tim podatkom te će učvrstiti svoje mjesto iza najprodavanijeg VW-ovog modela, neprikosnovenog Golfa koji je prodan u preko 35 milijuna primjeraka.

Podijeli:
1