Volkswagen najavio produkcijski ID

Volkswagen najavio produkcijski ID

Početkom tjedna smo vas izvijestili o prvom viđenju testnog prototipa prvog VW-ovog serijskog električno pokretanog modela, a sada su stigle službene fotografije te video zapis o ovom automobilu. Posjetimo, riječ je i produkcijskoj izvedbi studije I.D, a mjesto radnje je Južnoafrička Republika.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

VW za sada ne odaje nikakve informacije o serijskom modelu, no znamo kako će mu proizvodnja započeti za nešto manje od godinu dana, dok se prve isporuke očekuju početkom 2020. Nadalje, vjeruje se da će ovaj model nositi oznaku ID Neo, a cijena će mu se kretati oko one bogatije opremljenog dizelskog Golfa.

Nadalje, ovaj će novitet biti vanjskim dimenzijama nešto manji od Golfa, no u unutrašnjosti bi trebao ponuditi otprilike istu ponudu prostora. Podsjetimo i kako će se ovaj model temeljiti na VW-ovoj platformi MEB namijenjenoj električnim modelima iz Grupe Volkswagen te osnovi cijele volkswagenove električne ofenzive.

Od tehničkih detalja za sada znamo da će produkcijski ID hatchback imati otraga smješten električni motor te pogon na stražnje kotače, a u ponudi bi se trebala naći i izvedba s pogonom na sva četiri kotača. Također, kupcima bi trebalo biti dostupno nekoliko izvedbi različitog kapaciteta baterija te stoga i različite autonomije. Očekuje se kako će se autonomija ovog automobila kretati između 320 i 550 km.

Službena premijera ovog automobila će se vjerojatno održati u prvoj polovici sljedeće godine.

YouTube MP3 - Hotmail
1