Volkswagen najavio ovogodišnje novitete

Volkswagen najavio ovogodišnje novitete

Volkswagen je objavio kratku video najavu svojih ovogodišnjih noviteta, a kao najvažnije novosti u 2019. se svakako ističu dva hatchbacka. Tako je, ne dva SUV-a ili crossovera, već dva hatchbacka.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Ekipa iz Wolfsburga će nam tako u ovoj godini predstaviti novu, osmu generaciju modela Golf. Proizvodnja ovog automobila će započeti tijekom ljeta, a službena premijera će se navodno održati u trećem kvartalu godine. Više o ovom vozilu možete pročitati ovdje.

Drugi vrlo važni hatchback je produkcijska izvedba studije I.D. Riječ je o automobilu s kojim će VW započeti novu eru svoje povijesti s obzirom da će se raditi o prvom električnom vozilu temeljenom na platformi MEB. Proizvodnja ovog modela će započeti krajem godine, a prve isporuke se mogu najvjerojatnije očekivati u prvoj polovici sljedeće godine. Kupci mogu očekivati autonomiju do oko 500 km, a vjeruje se da će ovaj automobil nositi oznaku Neo.

Treća ovogodišnja premijera noviteta će biti ona cabrio SUV-a, odnosno modela T-Roc. Ovaj bi automobil trebao imati platneni sklopivi krov te biti “emocionalna” verzija standardnog modela.

Od ostalih novosti treba spomenuti Golf GTI TCR i T-Cross čija će prodaja uskoro započeti. Slično vrijedi i za već predstavljeni novi američki Passat. Na kraju iz VW-a najavljuju nove sportske podvige za svoj I.D. R koji se prošle godine proslavio na Pikes Peaku.

1