Volkswagen najavio novi Polo

Volkswagen najavio novi Polo

Volkswagen u posljednje vrijeme ima običaj u sklopu najave dolaska novog automobila objaviti video zapis kamufliranog prototipa, a iznimka tome nije ni novi Polo čiji smo (vrlo vjerojatno) konačni dizajn donekle imali prilike vidjeti prije nešto više od mjesec dana na dvije u galeriji priložene fotografije.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Prvi Polo je na tržište stigao 1975, a 42 godine i 14 milijuna prodanih automobila kasnije ovaj je model spreman za svoju šestu generaciju koja će se dakako temeljiti na MQB A0 platformi, dakle istoj onoj koju koristi nova Ibiza, odnosno kasnije i Fabia. Uz minimalno izmijenjeni vanjski dizajn očekuje se da će novi Polo narasti dimenzijama te biti nešto lakši od svog prethodnika.

Pokretat će ga nekoliko TSI i TDI motora uključujući i novi 1.5 TSI snage 130 i 150 KS, kao i 3-cilindrični 1.0 koji će navodno biti dostupan u atmosferskoj i turbo verziji. Ljubiteljima dizela će biti ponuđen 1,6-litreni TDI, dok će vrh ponude ponovno činiti GTI verzija s 2,0-litrenim TSI pogonskim strojem snage oko 200 KS.

Kada je riječ o u uređenju interijera i opremi očekuje se da će dobar do značajki s većih modela poput Golfa postati dostupan i u novom Polo poput digitalne instrumentne ploče, posljednjih infotainment sustava, više kvalitete materijala i sl.

Očekuje se da će online premijera novog Pola biti održana za koji tjedan, s obzirom da je Volkswagen već potvrdio da će proizvodnja započeti u lipnju. Prvi javni nastup će biti odrađen u rujnu u Frankfurtu, a prodaja ovog modela će započeti nedugo zatim, odnosno prije kraja ove godine.

YouTube MP3 - Hotmail
1