Volkswagen najavio novi mali SUV T-Roc

Volkswagen najavio novi mali SUV T-Roc

Njemački proizvođač automobila je još ranije objavio kako će, prije oko tri godine predstavljeni, konceptni T-Roc uskoro dobiti svoju produkcijsku izvedbu, a sada je stigla i službena potvrda da će premijera biti održana 23. ovog mjeseca.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Točnije, Volkswagen je objavio i video teaser koji nam donekle daje uvidu u konačni izgled vanjštine i interijera ovog automobila koji će biti konkurencija nissanovom Jukeu i drugim sličnim vozilima, a čija će proizvodnja započeti krajem mjeseca u volkswagenovim pogonima u portugalskoj Palmeli.

Kupce će privlačiti kvalitetnom izradom, štedljivom motorizacijom te bogatom opremom, a to se posebno odnosi na sigurnost i infotainment. Primjerice, T-Roc će biti dostupan i s digitalnom instrumentnom pločom.

T-Roc će se dakle u VW-ovoj ponudi smjestiti ispod modela Tiguan te će se temeljiti na A0 izvedbi modularne MQB platforme koju koriste novi Polo, seatova Ibiza i sl. Očekuje se da će ga pokretati nekoliko 3 i 4-cilindričnih turbo benzinskih i dizelskih motora manjeg obujma uparenih s ručnim i DSG mjenjačima.

Također, očekuje se da bi Volkswagen trebao ponuditi kupcima i opcijski pogon na sva četiri kotača, a u konačnici i performance R izvedbu. Šira javnost će se s ovim automobilom moći upoznati na frankfurtskom auto salonu, a prodaja će krenuti nedugo zatim.

Podijeli:
1