Volkswagen najavio novi kompaktni crossover

Volkswagen najavio novi kompaktni crossover

Volkswagen je na prezentaciji u Brazilu najavio novi subkompaktni crossover coupe. Naime, rečeno je da će se dotični automobili biti razvijen te da će se i proizvoditi u Brazilu. No, ujedno je iz VW-a potvrđeno da će se ovaj automobil proizvoditi i u Europi, odnosno da će se naći i na europskim tržištima.

Uz ovu vijest su objavljena i dva teasera na kojima možemo vidjeti da će ovaj novitet imati položenije vjetrobransko staklo, spuštenu liniju krova, dinamično dizajnirana svjetla, izražene bočne linije te veće kotače. Iz VW-a ovaj model opisuju kao urbano vozilo pa je lako zaključiti kako će se raditi o automobilu subkompaktnih ili najviše kompaktnih dimenzija.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Konkretnijih informacija o vozilu za sada nema, no pojedini izvori tvrde da bi mogao nositi oznaku T-Sport. S obzirom da bi vozilo trebalo biti vrlo srodno T-Crossu, odnosno biti njegova dinamičnija verzija, vrlo vjerojatno će od njega posuditi motorizaciju, mjenjače, interijer i sl.

Prodaja ovog automobila na brazilskom tržištu bi trebala krenuti tijekom sljedeće godine, a nedugo zatim bi se trebao pojaviti i u Europi. Stoga bi u skoroj budućnosti trebali saznati više.

Podijeli:
1