Volkswagen najavio novi “globalni” SUV

Volkswagen najavio novi “globalni” SUV

Volkswagen je objavio teaser svog budućeg SUV-a koji će se prvo pojaviti na kineskom tržištu, a potom i na mnogim drugim svjetskim tržištima, ali ne i u Europi. Naime, riječ je o modelu koji će se u VW-ovoj ponudi smjestiti ispod Tiguana pa bi stoga na Starom kontinentu bio konkurencija T-Rocu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Inače, ovaj model će biti prvi VW-ov automobil razvijen u Kini te dostupan širom svijeta. Ime mu za sada nije poznato, no u Volkswagenu od njega puno očekuju na što upućuje i njegov trenutni interni nadimak Volks-SUV.

Ovaj naziv se, što je službeno potvrđeno, neće pretvoriti u kasnije ime konačnog modela, no također nam daje do znanja da bi se moglo raditi o cijenom pristupačnijem modelu. Dizajn će, ako je suditi prema priloženoj skici, biti usklađen s ostatkom VW-ove crossover/SUV ponude, no u odnosu na T-Roc i Tiguan može se primijetiti određeni nedostatak atraktivnosti te ponešto “kutijastiji” oblik.

Koliko je za sada poznato ovaj će se automobil temeljiti na platformi MQB, a očekuj se kako će ga pokretati 3 i 4-cilindrilni motori. Standardnu će opremu svakako činiti pogon na prednje kotače, no moguće je da na pojedinim tržištima bude ponuđene i verzije s pogonom na sva četiri kotača.

Službena premijera ovog noviteta će se održati u kolovozu u Kini gdje će se i proizvoditi, no proizvodnja će biti povjerena i VW-ovim pogonima u Rusiji, Meksiku i Argentini. U VW-u očekuju godišnju prodaju od oko 400.000 primjeraka.

Podijeli:
1