Volkswagen najavio konceptni I.D. Coupe-SUV

Volkswagen najavio konceptni I.D. Coupe-SUV

Volkswagen će na predstojećem šangajskom auto salonu predstaviti novi studijski model iz serije I.D. čiji je prvi primjerak, manji gradski hatchback, premijeru imao na prošlogodišnjem pariškom auto salonu. Nakon njega u Detroitu je u siječnju ove godine predstavljen I.D Buzz, svojevrsna najava potencijalnog modernog Microbusa, a u Frankfurtu ove jeseni ćemo vidjeti I.D limuzinu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Prije limuzine VW će dakle u Šangaju u drugoj polovici ovog mjeseca predstaviti najavu budućeg električnog SUV-a s pogonom na sva četiri kotača. Poput svojih prethodnika i ovaj se koncept temelji na modularnoj MEB platformi razvijenoj posebno za električne modele pod značkom VW-a, ali i Audija, Škode i Seata.

Prema trenutno dostupnim podacima šangajska će studija biti opremljena sustavom autonomnog upravljanja, a očekuje se da će mu se autonomija kretati oko 500 km. Za sada je službeno objavljen tek priloženi teaser, no za očekivati je da će prije salonske premijere 19-og ovog mjeseca VW objaviti dodatne informacije, uključujući i fotografije te video zapis ovog automobila.

YouTube MP3 - Hotmail
1