Volkswagen najavio kompaktni pickup

Volkswagen najavio kompaktni pickup

Volkswagen je objavio prvi teaser svog novog pickupa koji će premijerno biti predstavljen u Sao Paulu 6. studenog. Riječ je o modelu koji će se u volkswagenovoj ponudi smjestiti ispod modela Amarok te će prvo stići na brazilsko tržište tijekom 2020.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Iz Volkswagena za sada nisu ulazili u detalje dostupnosti ovog modela van Južne Amerike, no rekli su kako bi “vremenom mogao postati dostupan i na drugim tržištima.” S obzirom na njegove kompaktne dimenzije moguće je da se pojavi i u Europi.

Što se skorašnje premijere tiče iz VW- a poručuju da će u Sao Paulu biti predstavljen konceptni model, no i da se konačna produkcija verzija gotovo pa neće značajnije razlikovati od njega. Ovaj bi automobil prema službenim navodim trebao biti urbani pickup koji će kombinirati najbolje od SUV-ova i pickupova, a svojim će kupcima ponuditi “vrlo praktičan i modularni tovarni prostor.”

Što se tehničkih podataka tiče znamo da će se ovaj model temeljiti na platformi MQB te da bi, poput studije, trebao biti opremljen s pogonom na sva četiri kotača. Također, trebali bi ga pokretati turbo motori manjeg obujma, a izgledna je i hibridna verzija.

Uskoro bi trebali doznati više.

Podijeli:
1