Volkswagen najavio Golf GTI TCR

Volkswagen najavio Golf GTI TCR

Volkswagen će svoje poklonike na ovogodišnjem susretu ljubitelja Grupe VW na austrijskom jezeru Wörthersee počastiti premijerom posebne izvedbe svog najpopularnijeg modela. Ovaj put je riječ o Golfu GTI TCR koji je u osnovi cestovna verzija trkaćeg TCR modela.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Trkaći Golf TCR razvija snagu od 350 KS, a njegova cestovna izvedba GTI TCR, odnosno njen 2,0-litreni 4-cilindrični turbo motor će razvijati snagu od 290 KS, odnosno 213 kW pri 6800 o/min te najveći okretni moment od 370 Nm koji će biti dostupan od 1600 o/min. Ova snaga i moment će se na podlogu prenositi putem pogona na prednje kotače, a svakako vrijedi spomenuti i da je ovaj pogonski stroj uparen sa 7-stupanjskim automatskim DSG mjenjačem.

Iz Volkswagena za sada nisu ulazili u detalje, no rečeno je da će najveća brzina standardno biti ograničena na 250 km/h, ali i da će ju biti moguće podići na 264 km/h. Njemački proizvođač ovaj model opisuje kao “najbrži Golf GTI” te napominje kako će na Wörtherseeu biti predstavljena pretprodukcijska verzija, dok će konačni model postati dostupan za kupnju prije kraja ove godine. Za sada nije poznato hoće li se raditi o ograničenoj seriji i, ako da, na koliko primjeraka.

U priloženoj galeriji možete vidjeti teasere ovog vozila koji otkrivaju nešto agresivniji i dinamičniji dizajn te nove detalje kao što su novi difuzor, novi završeci ispuha, jedinstveni set naplataka, dotjerana maska, branici i sl.

Podijeli:
1