Volkswagen najavio električni SUV za salon u Šangaju

Volkswagen najavio električni SUV za salon u Šangaju

Njemački je automobilski div potvrdio kako će ovog proljeća, točnije u travnju na salonu Auto Shanghai predstaviti konceptni električni SUV koji će biti izravna najava istovrsnog produkcijskog modela.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Drugim riječima, od šefa volkswagenovog dizajna Klausa Bischoffa je potvrđeno kako u Wolfsburgu planiraju kupcima nakon produkcijskih izvedbi modela I.D. i I.D. Buzz ponuditi i električni SUV koji će se također temeljiti na MEB platformi (na slici) namijenjenoj isključivo automobilima s električnim pogonskim sklopovima.

Štoviše, Bischoff je rekao kako je ovaj SUV već potvrđen za serijsku proizvodnju te da će to biti drugi produkcijski model iz ove linije, što je suprotno ranijim najavama kako će drugi biti produkcijska izvedba modela I.D. Buzz. Ipak, nijedan od tih automobila se na tržištu ne očekuje prije 2020. pa redoslijed lansiranja i nije toliko bitan.

Za sada nema dodatnih informacija o šangajskoj studiji, no vjeruje se kako će se raditi o SUV/crossoveru kompaktnih dimenzija čija će se autonomija kretati oko 400 do 500 km, s obzirom kako je ta kilometraža postala gotovo pa standard ispod kojeg proizvođači nemaju što tražiti.

Više ćemo znati do 19. travnja kada ovogodišnji salon u Šangaju otvori svoja vrata predstavnicima medija.

Podijeli:
1