Volkswagen mijenja ime za tržište SAD-a

Volkswagen mijenja ime za tržište SAD-a

Prema objavi koja je danas puštena u javnost, a zvuči kao prvotravanjska šala, Volkswagen je najavio promjenu imena kompanije za američko tržište, na kojem bi njegovi novi automobili, s naglaskom na elektrifikaciju, trebali nositi naziv – Voltswagen

Na stranicama Volkswagena osvanula je jučer, ali je potom bila promptno uklonjena, objava o velikoj promjeni u brandingu ove kompanije i njezinih automobila. U kratkom vremenu dok je tekst bio dostupan, američki su ga novinari zabilježili, pa sada donose informaciju o tome da se u Volkswagenu priprema – promjena prepoznatljivog im imena kompanije.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

U međuvremenu Volkswagenov tim je ponovno pustio istu objavu u javnost, ovoga puta namjerno – prepoznatljivi brand automobila na tržištu SAD-a svoje će električne modele označavati imenom Voltswagen.

Novo ime odabrano je u skladu s modernizacijom i elektrifikacijom ponude, i opisuje predanost marke budućnosti koja je električna. Radi se, dakle, o promjeni samo jednog slova u nazivu, a time bi se u ime ubacila riječ “volts” koja asocira na struju.

Voltswagen of America

Iako su mnogi tako pomislili, ovdje se ne radi o šali, niti je biti puštena u javnost povodom 1. travnja. Ime Volkswagen grupe ostaje isto, dok njegova američka podružnica od sada nosi naziv “Voltswagen of America”

Imena njihovih ostalih marki u SAD-u (Audi, Bentley, Bugatti i Lamborghini) ostat će nepromijenjena, dok će u nazivu osnovne marke slovo K biti promijenjeno u T na električnim vozilima koja na tržište stižu pod VW značkom. Ona će ostati izgledom nepromijenjena, no na električnim će modelima, umjesto tradicionalne tamnoplave boje, ona biti svijetloplava. Na vozilima će biti istaknut i natpis “Voltswagen”, kakav možete vidjeti ispod ovog teksta.

U Europi promjena u nazivu Volkswagena neće biti.

NADOPUNA: Volkswagen je povukao objavu i tako demantirao da će doći do ove promjene imena – ipak je bila riječ o neuspješnoj šali, dakle.

Na ovo će se još trebati naviknuti

Podijeli:
1