Volkswagen kreće s ugradnjom tzv. blagih hibrida

Volkswagen kreće s ugradnjom tzv. blagih hibrida

Volkswagen je nakon Dieselgatea odlučio postati predvodnik auto industrije kada je riječ o električnim pogonskim sklopovima, ali i ostalim “zelenim” tehnologijama. Primjera radi Volkswagen je odlučio ugrađivati filtere čestica u benzinske motore kako bi isti postali još čišći, a Frank Welsch, šef VW-ovog razvoja, je rekao i da su u Wolfsburgu pripremaju na implementaciju sustava tzv. blagog hibrida temeljenog na 48-voltnom električnom sustavu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Welsch nije htio otkriti koji će model biti prvi produkcijski Volkswagen s tom tehnologijom, no rekao je da će se raditi o automobilu temeljenom na MQB platformi te veličine Golfa. Drugim riječima, vrlo vjerojatno je Welsch mislio na produkcijsku verziju konceptnog modela T-Roc koji bi uskoro trebao biti predstavljen.

Nakon T-Roca ovaj sustav bi se trebao brzo proširiti i ostalom modelima temeljenim na spomenutoj modularnoj MQB platformi jer je, kako Welsch sam kaže, riječ o “plug and play rješenju.” Podsjetimo samo da je MQB platforma osnova gotovo cjelokupne volkswagenove modelne ponude pa time i onih Škode i Seata te dijela Audija.

Vratimo se T-Rocu i recimo da bi proizvodnja ovog automobila trebala započeti tijekom sljedećeg mjeseca u VW-ovim pogonima u portugalskoj Palmeli, a prve isporuke se mogu očekivati nakon frankfurtskog auto salona, no službene podatke i fotografije će stići i ranije.

YouTube MP3 - Hotmail
1