Volkswagen – konvencionalni motori će još neko vrijeme biti važan dio ponude

Volkswagen – konvencionalni motori će još neko vrijeme biti važan dio ponude

Volkswagen je trenutno u fazi transformacije svog poslovanja, a sve u cilju da postane vodeći svjetski proizvođač električnih automobila. Riječ je o naporima koji su uvelike potaknuti Dieselgateom, no to ne znači da u Volkswagenu namjeravaju odustati od konvencionalnih motora s unutrašnjim izgaranjem, a time ni od dizela.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Točnije, volkswagenov šef Matthias Muller je istaknuo kako osobno vjeruje da će ovi pogonski strojevi u doglednoj budućnosti i dalje igrati značajnu ulogu. Upravo zbog toga u Volkswagenu namjeravaju do 2022. u daljnji razvoj ove tehnologije uložiti oko 10 milijardi Eura.

Dobar dio ovih ulaganja će otići upravo na dizelske motore. Muller kaže da će dizeli i dalje biti važan dio ponude te vjeruje da će do 2020. Volkswagen svoje dizelaše učiniti 10 do 15% ekonomičnijima te čišćima nego što je to slučaj trenutno.

Unatoč tome u Muller naglašava da će u narednih 10 godina auto industrija doživjeti veću promjenu nego što je bio slučaj u zadnjih 100 godina, a Volkswagen namjerava biti predvodnik u tome. Podsjetimo, Grupa Volkswagen želi do 2025. u svojoj ponudi imati tridesetak električnih automobila.

YouTube MP3 - Hotmail
1