Volkswagen još jednom najavio T-Roc

Volkswagen još jednom najavio T-Roc

Tijekom prošlog tjedna Volkswagen je objavio video teaser svog novog kompaktnog SUV, odnosno modela T-Roc, a sada stiže još jedna najava, ovaj put u vidu dvije skice koje nam gotovo u potpunosti otkrivaju konačni izgled vozila.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Kako se i očekivalo produkcijski će T-Roc u osnovi slijediti dizajn konceptnog modela koji je predstavljen prije otprilike tri godine, a recimo i kako će se ovaj model u volkwagenovoj ponudi smjestiti ispod Tiguana, od kojeg će dakako biti manji dimenzijama. Nadalje, ovaj će model biti bliski srodnik seatovoj Aroni, a konkurenciju će mu činiti nissanov Juke i drugi slični automobili iz ovog sve popularnijeg segmenta.

Recimo i kako će osnovu činiti volkswagenova MQB platforma koju će preuzeti od modela Polo, a pokretat će ga 3 i 4-cilindrični turbo benzinski i dizelski motori obujma između 1,0 i 2,0 litre. Nadalje, kupcima će biti dostupni ručni i automatski SG mjenjači, a očekuje se da će uz standardnu verziju s pogonom na prednje Volkswagen ponuditi i izvedbu s pogonom na sva četiri kotača.

U konačnici navodno je izgledna i R verzija, a T-Roc bi mogao biti i prvi volkswagenov model koji će biti opremljen 48-voltnim sustavom tzv. blagog hibrida, no to još uvijek nije službeno potvrđeno. O interijeru za sada nema saznanja, no može se očekivati obiteljski prepoznatljiva kombinacija elementa iz Pola i Golfa.

Službena premijera je zakazana za 23. kolovoz, a šira javnost će se imati priliku osobno upoznati s ovim automobilom na frankfurtskom auto salonu u rujnu. Proizvodnja će započeti krajem ovog mjeseca, a prve isporuke na europskim tržištima se mogu očekivati prije kraja ove godine.

YouTube MP3 - Hotmail
1