Volkswagen – isporuke Golfa VIII moraju krenuti prije kraja godine

Volkswagen – isporuke Golfa VIII moraju krenuti prije kraja godine

Razvoj nove, osme generacije modela Golf nije tekao glatko. VW-ovi stručnjaci su se prvenstveno borili s raznim softverskim problemima. Naime, novi će Golf biti u mogućnosti primati OTA nadogradnje i bilo je potrebno osigurati visoku razinu sigurnosti. Unatoč svemu tome novi Golf stiže i to, čini se malo prije nego što je ranije bilo predviđeno.

Naime, raniji planovi VW-a su predviđali da će prve isporuke novog Golfa krenuti u veljači 2020. Sada je Automotive News prenosi riječi VW-ovog šefa Herberta Diessa koji je izjavio kako će prvi primjerci novog Golfa do svojih kupaca stići prije kraja ove godine. Unatoč ovom pomaku početka isporuke novi bi Golf premijeru trebao imati tijekom listopada, nedugo nakon ovogodišnjeg izdanja frankfurtskog auto salona.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Diess je rekao da se u VW-u pripremaju za povećanu proizvodnju novog automobila u prvoj fazi proizvodnje kako bi se mogla zadovoljiti potražnja te da će VW “ispuniti svoj cilj isporuke prva vozila prije kraja godine.”

Na kraju dodajmo da je trenutni Golf, unatoč skorom dolasku nasljednika, još uvijek najprodavaniji europski model. U prva četiri mjeseca na europskim je tržištima isporučeno 149.016 primjeraka, a slijedi da još jedan veteran Renault Clio sa 122.405 prodanih primjeraka (JATO Dynamics).

Podijeli:
1