Volkswagen ID. LIFE – koncept svestranog kompaktnog eSUV-a

Volkswagen ID. LIFE – koncept svestranog kompaktnog eSUV-a

Na sajmu IAA Mobility 2021 u Münchenu Volkswagen je prikazao još jedan koncept koji ide u smjeru električne mobilnosti. Kompaktni gradski crossover ID.LIFE je za sada samo koncept, ali bi u asortiman nešto na tom tragu trebalo ući do 2025. godine

Salon automobila IAA Mobility 2021 koji se ovoga tjedna održava u Münchenu postao je platforma za predstavljanje koncepata kojima proizvođači pokazuju kako vide budućnost mobilnosti. Ona je, dakako, električna, ali i digitalizirana, zabavna, okrenuta mladim i dinamičnim kupcima, koji od automobila traže više od prijevoznog sredstva. U tom smjeru ide i Volkswagenov koncept ID.LIFE, vizija potpuno električnog i vrlo kompaktnog gradskog SUV-a, koji spaja održivost, digitalizaciju i fleksibilne mogućnosti korištenja.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Ovaj automobil, koji nas izgledom podsjeća na mješanca Fiatove “Peglice” i Renaulta 5 u modernom izdanju, minijaturni je električni model koji se može pretvoriti u kino na kotačima, prostor za igranje videoigara, ili pak u vozilo za izlete u prirodu. To će biti omogućeno sasvim novim pristupom dizajnu, mogućnošću uklanjanja krova (inače načinjenoga od tekstila) te svestranom unutrašnjošću koja će uključivati višenamjenske ekrane ali i veliki ekran s projektorom. Raspored sjedala također će biti vrlo fleksibilan, pa će se ona čak moći i presložiti u dva metra dug krevet – za kampiranje ili uživanje u gledanju filmova “u horizontali”.

Održiv, multifunkcionalan i jeftin

Izvana će dizajn biti očišćen od svih viškova, bez ukrasa, dodataka, dekorativnih elemenata ili kompleksnih kombinacija različitih materijala. Funkcije retrovizora preuzet će kamere, a karoserija će biti obojana prirodnim bojama u kojima će za pigment biti korišteni drveni pigmenti.

Koncept je zasnovan na Volkswagenovoj platformi MEB, ali će po prvi puta imati pogon na prednjoj osovini. Pokretat će ga elektromotor snage 234 KS, od nule do 100 km/h ubrzavat će za 6,9 sekundi, a baterija kapaciteta 57 kWh trebala bi omogućiti doseg od oko 400 kilometara po WLTP ciklusu.

Volkswagen planira produkcijski model temeljen na konceptu ID.LIFE ponuditi na tržištu 2025. godine, po planiranoj prodajnoj cijeni od oko 20.000 eura.

YouTube MP3 - Hotmail
1