Volkswagen ID.7 prvi puta u javnosti, s kamuflažom

Volkswagen ID.7 prvi puta u javnosti, s kamuflažom

Američka podružnica Volkswagena na CES u Las Vegas dovezla je kamuflirani novi električni sedan, ID.7, čija se premijera finalne proizvodne verzije očekuje ovoga proljeća

Volkswagen nastavlja sa širenjem svojeg ID asortimana, tj. električnih automobila koji polako mijenjaju njihovu uobičajenu ponudu. S početkom sajma potrošačke elektronike CES u Las Vegasu, tamo su upriličili pomalo neobičnu premijeru. Na CES su, naime, dovezli kamuflirani pretprodukcijski model novog električnog sedana, ID.7, pa ga tamo izložili javnosti.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Najavljen doseg od 700 km

ID.7 prvi je automobil tog tipa zasnovan na modularnoj platformi MEB, a iz Volkswagena poručuju da pametna grafika, kojom je prekriven ovaj primjerak, koristi višeslojnu tehniku za stvaranje različitih svjetlosnih efekata. To bi trebalo simbolizirati novi korak u digitalizaciji ovog modela, koji će postati predvodnik Volkswagenove električne ponude u budućnosti. Njegov prethodnik je futuristički koncept ID.AERO, a ovo je samo jedan od čak deset novih modela koje će Volkswagen predstaviti do 2026. godine.

Otkrili su i neka ključna poboljšanja i karakteristike koje će krasiti ID.7. Spominju se tako novi koncept zaslona u kabini s head-up zaslonom i tehnologijom proširene stvarnosti, kontrola klimatizacije putem infotainmenta, osvjetljeni klizači za kontrolu raznih funkcija osjetljivi na dodir te pametni ventilacijski otvori razmješteni u cijeloj kabini, za efikasnije grijanje i hlađenje.

Posebna pozornost posvećena je aerodinamičnoj liniji karoserije, koja smanjuje potrošnju energije i povećava doseg – pa on, u najavi, iznosi čak do 700 kilometara s jednim punjenjem baterije. Međuosovinski razmak od 2,97 metara osigurava dovoljno prostora za putnike, pa će putnička kabina biti prostrana, ali i luksuzna. Za sve ostale detalje morat ćemo pričekati svjetsku premijeru, zakazanu za drugo tromjesečje godine. Volkswagen najavljuje da je ID.7 planiran, kao i ID.4, kao globalni model te da će odmah na početku prodaje biti dostupan na tri kontinenta.

 

YouTube MP3 - Hotmail
1