Volkswagen ID.4 u serijskoj proizvodnji

Volkswagen ID.4 u serijskoj proizvodnji

U tvornici u njemačkom gradu Zwickau pokrenuta je serijska proizvodnja Volkswagenovog prvog potpuno električnog SUV-a, modela ID.4, a cijeli proizvodni proces trebao bi biti potpuno ugljično neutralan

Nakon što je sa serijskom proizvodnjom započeo na modelu ID.3, nasljedniku Golfa, Volkwagen je sada pokrenuo i serijsku proizvodnju još jednog potpuno električnog modela, ID.4. Ovaj automobil također je zasnovan na modularnoj platformi MEB, a njime u Volkswagenu istodobno prate dva tržišna trenda, elektrifikaciju pogona i sve veću potražnju za gradskim SUV-ovima. Kako bi dodatno bio u trendu, Volkswagen u svojoj tvornici u njemačkom Zwickau će i ovaj model proizvoditi na ugljično neutralan, ekološki, način.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Svjetsku premijeru će ID.4 imati krajem rujna, a na tržištu će se naći do kraja godine. Osim u Njemačkoj, ovaj će se model do kraja godine početi proizvoditi i u Kini, a od 2022. godine plan je proizvodnju pokrenuti i u SAD-u. Iz Volkswagena ističu kako je riječ o tehnološki naprednom modelu, sa svim modernim dodacima i opremom, te da ga krase nisko težište, odlične vozne karakteristike i uzbudljivo ubrzanje.

Volkswagen ID.4

Obitelj ID vozila će, nakon ID.3 i ID.4, biti dodatno proširena s još nekoliko sedana i SUV-ova, te reinkarnacijom legendarnog minibusa Bullija, najavljenoga pod imenom ID.Buzz. Do 2025. kompanija ima plan lansirati čak 20 potpuno električnih modela automobila.

Volkswagen je u svoju tvornicu u Zwickau uložio 1,2 milijarde eura u nastojanju da je u potpunosti prenamjeni u pogon za proizvodnju električnih modela. Bit će to, kažu, do sljedeće godine najveća i najefikasnija tvornica električnih automobila u Europi, koja bi godišnje trebala s proizvodne trake izbacivati oko 300 tisuća električnih automobila. Svi oni bit će izgrađeni na platformi MEB, a iz kompanije poručuju da neće svi biti s Volkswagenovom značkom.

Podijeli:
1