Volkswagen ID.3 stiže na ljeto, bit će jeftiniji od Golfa

Volkswagen ID.3 stiže na ljeto, bit će jeftiniji od Golfa

Volkswagen je potvrdio da će električni nasljednik Golfa, ID.3, prvim kupcima biti isporučen ovoga ljeta, i to u čak 30 tisuća primjeraka istodobno. Potvrdili su i cijenu za njemačko tržište koja će biti niža od cijene Golfa

Volkswagenov ID.3 jedan je od najiščekivanijih električnih automobila trenutačno. Prema pompoznim najavama njemačke kompanije, ovaj bi automobil trebao biti prijelomna točka za njih i jednako važan dio asortimana kao što su to u povijesti bili VW Buba i Golf. Isto tako, ulaskom modela ID.3 na tržište električni bi automobili trebali postati pristupačnijima i polako ući u “mainstream”.

Iako pogođeni određenim problemima sa softverom, u Volkswagenu su uvjereni kako će ID.3 privm kupcima biti isporučen ovoga ljeta, a softverske nadogradnje bit će distribuirane naknadno. Trenutačni je plan isporučiti čak 30 tisuća automobila gotovo istodobno, svim kupcima u Europi koji su naručili tzv. “prvo izdanje”.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Jeftiniji od Golfa (barem u Njemačkoj)

ID.3 trebao bi biti jeftiniji od usporedivih automobila na fosilna goriva, primarno od Volkswagenovog Golfa s kojim se najčešće uspoređuje. U Njemačkoj bi novi ID.3 trebao koštati manje od 23.430 eura. Riječ je o osnovnoj varijanti s autonomijom od 330 kilometara, kada se u računicu uključi državni poticaj. Vozači u Njemačkoj će uz to uštedjeti i oko 840 eura godišnje na stavkama kao što su porezi, zamjene ulja, osiguranje i energija – pa će im se ID.3 isplatiti prije nego Golf.

Ovakvom politikom Volkswagen želi učiniti da cijena postane argument u korist, a ne protiv električnih automobila. U skorijoj budućnosti električna vozila trebala bi biti jeftinija od klasičnih čak i bez dodatnih ekoloških poticaja, smatraju u ovoj kompaniji, koja inače planira u električnu mobilnost u narednim godinama uložiti čak 33 milijarde eura.

Podijeli:
1