Volkswagen ID.3: ovako će izgledati interijer i head-up zaslon

Volkswagen ID.3: ovako će izgledati interijer i head-up zaslon

Unatoč zaustavljanju proizvodnje zbog koronavirusa, u Volkswagenu i dalje stoje pri svojem izvornom planu da prvi električni automobil koji će masovno proizvoditi počnu kupcima isporučivati ovog ljeta

Volkswagen ID.3 kao “električni nasljednik Golfa” vjerojatno je najočekivaniji električni automobil u Europi i onaj koji bi mogao uvelike odrediti smjer u kojem će se razvijati ne samo Volkswagen grupa već i ostatak europske autoindustrije.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

VW za ID.3 ima ambiciozne planove i želi ga pozicionirati kao novi klasik među automobilima i stoga im je zaista bitno da, jednom kada prvi primjerci stignu kupcima, sve prođe bez problema. A nije da ih do sada nije bilo – zbog softverskih problema datum početka prodaje već je odgađan, a sada pak izrada vozila dolazi u pitanje zbog koronakrize koja je snažno pogodila autoindustriju u cijelom svijetu.

Ipak, u Volkswagenu su i dalje uvjereni da će prvi kupci svoje naručene modele ID.3 dobiti tijekom ljeta ove godine, potvrdio je to direktor prodaje Jürgen Stackmann prije nekoliko dana. Istodobno s tom informacijom na YouTube su postavljeni najavni video isječci koji prikazuju neke detalje unutrašnjosti i funkcionalnosti kakve do sada nismo vidjeli na Volkswagenovim vozilima.

Video najave

Prije svega, tu je prikaz detalja unutrašnjosti, kokpita i kontrolnog touchscreen zaslona:

Dalje, vidimo kako će ID.3 svjetlima “pozdravljati” vlasnika i komunicirati s njime putem glasovnih naredbi:

I za kraj, možda i najzanimljiviji detalj – atraktivni head-up zaslon koji u proširenoj stvarnosti prikazuje sigurnosne i druge informacije te upute iz sustava satelitske navigacije:

YouTube MP3 - Hotmail
1