Volkswagen I.D. Vizzion stiže 2022.

Volkswagen I.D. Vizzion stiže 2022.

Podsjetimo kako je Volkswagen na ovogodišnjem ženevskom auto salonu predstavio električno pokretani konceptni model I.D. Vizzion, a sada doznajemo kako će se produkcijska izvedba ovog automobila na tržištu pojaviti tijekom 2022. Kada stigne na tržište produkcijski Vizzion (točno ime mu dakako još uvijek nije poznato) će ustvari biti tzv. duhovni nasljednik modela Phaeton te konkurencija teslinom Modelu S i sl.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Drugim riječima, produkcijski Vizzion će biti predvodnik volkswagenove ponude, a glavni aduti će mu biti električni pogon relativno velike autonomije, bogata ponuda prostora unutar putničke kabine te bogata i naredna oprema s posebnim naglaskom na sustavima pomoći vozaču te autonomnom upravljanju najmanje treće razine. Studijski je model predstavljen bez upravljača i papučica, no produkcijska verzija će ih svakako imati.

Ovaj će se automobil temeljiti na volkswagenovoj MEB platformi što će omogućiti ugradnju električnog pogona u nekoliko različitih izvedbi pa i u onoj u kojem bi električni motori bili ugrađeni na prednju i na stražnju osovinu. Dakle, produkcijski Vizzion će vjerojatno biti dostupan i s pogonom na sva četiri kotača, a za sada nema konkretnijih informacija o kapacitetu baterije, no očekuje se autonomija od oko 600 km.

Podijeli:
1