Volkswagen I.D. R stigao na Pikes Peak

Volkswagen I.D. R stigao na Pikes Peak

Pikes Peak International Hill Climb će se održati 24. lipnja, no Volkswagen je već u Coloradu i započeo je s testiranjima svog modela I.D. R s kojim namjerava osvojiti naslov u klasi Unlimited. Volkswagen je sada objavio video zapis s početka testiranja i tuninga vozila na samoj stazi te bližeg upoznavanja vozača s ovim modelom. Za sada se dotjerava ovjes, odabire pravo podešenje guma, regenerativnog kočenja i sl.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Podsjetimo, za upravljačem će se nalaziti prošlogodišnji pobjednik Romain Dumas, a ovu električnu zvijer pokreću dva električna motora, po jedan na svakoj osovini, kombinirane snage od 500 kW, odnosno 680 KS te najvećeg okretnog momenta od 650 Nm. Nadalje, ovo vozilo teži svega 1.100 kg te je sposobno do 100 km/h ubrzati za samo 2,25 sekundi.

Najveća brzina za sada nije poznata, no kod ove utrke koja se sastoji od 156 zavoja je ionako puno važnije ubrzanje. S obzirom da je riječ o trkaćem vozilu autonomija je u potpunosti podređena performansama, a u baterijama će svakako biti dovoljno struje za uspon dugačak 20 km.

Volkswagen ne samo da želi pobijediti na ovogodišnjem izdanju Utrke k oblacima, već želi i postaviti novi rekord za električna vozila te rekord staze. Trenutni rekord za električna vozila 8:57,118, a rekord staze drži Peugeot 208 T16 s vremenom od 8:13,878.

YouTube MP3 - Hotmail
1