Volkswagen I.D. Lounge – najava velikog električnog SUV-a

Volkswagen I.D. Lounge – najava velikog električnog SUV-a

Iz Volkswagena je stigla potvrda kako će sredinom sljedećeg mjeseca u Šangaju predstaviti svoj I.D. Lounge. Radit će se o petom i najvećem najavnom konceptu iz električno pokretane linije I.D.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Šangajska studija će izravno najaviti dolazak velikog električnog SUV-a koji će biti konkurencija teslinom Modelu X i drugim sličnim električnim vozilima koja će se u skoroj budućnosti pojaviti na tržištu. Naime, produkcijski I.D. Lounge bi se u prodaji trebao naći u prvoj polovici sljedećeg desetljeća.

Nadalje, I.D. Lounge će biti električno pokretano vozilo s tri reda sjedala pa će se u njega moći smjestiti sedmoro putnika. Svojim dimenzijama će biti veći od studije I.D. Crozz (na slici) pa možemo reći da će se raditi o predvodniku VW-ove električne ponude. Barem one koja je do sada najavljena.

Podsjetimo I.D. hatchback će na tržite stići početkom sljedeće godine, a I.D. Crozz i I.D. Crozz Coupe SUV 2021. Godinu dana kasnije, odnosno 2022. se očekuje dolazak minivana I.D. Buzz i gospodarske izvedbe I.D. Buzz Cargo. Iste godine bi na tržište trebao stići limuzinski I.D. Vizzion.

Autonews Europe javlja prenosi izjavio VW-ovog šefa prodaje Jürgena Stackmanna kako je odluka za lansiranje još jednog većeg SUV-a donijeta zato što je analizom utvrđeno kako modeli Crozz neće biti dovoljni da zadovolje potražnju. Tome je tako, kaže Stackmann, jer postoji velika potražnja za većim vozilima s većim kapacitetom putnika kod kupaca skupljih automobila.

Upravo će I.D. Lounge predstaviti VW-ovu viziju za taj dio tržišta. Očekuje se kako će produkcijski model prvo stići u Kinu i SAD, a potom će se do 2024. naći i na europskim tržištima.

Podijeli:
1