Volkswagen I.D. će biti dostupan s tri baterije različitog kapaciteta

Volkswagen I.D. će biti dostupan s tri baterije različitog kapaciteta

Prema posljednjim saznanjima novi volkswagenov električni hatchback, najavljen konceptnim modelom I.D, će u produkcijskoj formi kupcima biti dostupan s tri baterije različitog kapaciteta. Podsjetimo, prodaja ovog automobila, čiji se razvoj vodi pod kodnim imenom Neo, će započeti prije kraja sljedeće godine.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

VW-ov šef modelne linije E-Mobility, Christian Senger, je izjavio da će I.D. hatchback imati tri izvedbe različite autonomije kako bi bio dostupan što širem broju potencijalnih kupaca. Konkretnije, tzv. ulazni model će prema WLTP-u imati autonomiju od oko 330 km te u odnosu na druge dvije izvedbe nešto slabiji motor.

Senger kaže kako ne želi slušati pritužbe od budućih kupaca koji su htjeli nešto brži automobil da mu je autonomija prekratka. Dakle, tko će htjeti brži automobil trebat će odabrati izvedbu s baterijom većeg kapaciteta, tj. što je veći kapacitet baterije to će biti snažniji električni motor.

Nadalje, očekuje se kako će ulazna izvedba biti opremljena baterijom kapaciteta od oko 49 kWh. Sljedeća verzija u ponudi će svojim kupcima ponuditi autonomiju od oko 450 km, dok bi ona najskuplja mogla imati autonomiju od oko 600 km. Senger je dodao da će I.D. biti prvi volkswagenov model koji će stalno biti online pa će kupci biti u mogućnosti obavljati jednostavne over-the-air nadogradnje on-board sustava.

Na kraju dodajmo i da će se ovaj model proizvoditi u pogonima u Zwickau te da u VW-u namjeravaju isprva imati dnevnu proizvodnju od oko 1500 jedinica, a do 2021. ju planiraju podići na “puni kapacitet.”

Podijeli:
1