Volkswagen I.D. Buggy – električna zabava na plaži

Volkswagen I.D. Buggy – električna zabava na plaži

Volkswagen je u Ženevi predstavio svoj novi koncept retro dizajna, no napredne i moderne tehnologije. I.D. Buggy je studija inspirirana legendarnim vozilom za plažu Meyers Manx, a temelji se na platformi MEB što znači kako ga pokreće električni pogonski sklop.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Točnije, I.D. Buggy pokreću otraga smješteni električni motor snage 150 kW, odnosno 204 KS te najvećeg okretnog momenta od 310 Nm. To je dovoljno za ubrzanje do 100 km/h za 7,2 sekunde, dok mu je najveća brzina elektronički ograničena na 160 km/h. Dio ovog pogonskog sklopa je i baterija kapaciteta 62 kWh koja će mu omogućiti autonomiju od 250 km (WLTP).

Iz Volkswagena poručuju da je u I.D. Buggy moguće ugraditi još jedan električni motor na prednju osovinu te ga učiniti automobilom s pogonom na sva četiri kotača. Ta bi izvedba lako mogla dosegnuti snagu od preko 400 KS te najveći okretni moment od preko 600 Nm.

U svakom slučaju I.D. Buggy je sposoban ponuditi kvalitetnu off-road zabavu. Visoka podnica (238 mm), 18-colne BF Goodrich All-Terrain T/A gume (dimenzija 255/50 sprijeda i 285/60 otraga) su garancija kvalitetnijih voznih sposobnosti van asfalta. Pripomoći će i aluminijska zaštita podnice, kao i po dvije kuke za vuču sprijeda i otraga.

Što se ostatka vozila tiče recimo da vozača i putnika štite ojačano vjetrobransko staklo, stražnji okvir za zaštitu kod prevrtanja te uklonjivi platneni pokrov. Klasičnog krova i vrta nema pa je cijeli interijer otporan na vodu.

Za sada nema nikakvih potvrda da će se i ovaj I.D. model naći u serijskoj proizvodnji. Iz Volkswagena su samo poručili da je karoserija uklonjiva što znači da “platforma ostavlja razne mogućnosti trećoj strani da na njoj napravi vlastito vozilo.” Konkretnije, Volkswagen će omogućiti drugima kupnju njihove MEB platforme kako bi mogli proizvoditi svoje električne automobile.

YouTube MP3 - Hotmail
1