Volkswagen I.D. Beach Buggy stiže u Ženevu

Volkswagen I.D. Beach Buggy stiže u Ženevu

Iz Volkswagena je stigla zanimljiva predbožićna skica. Točnije, čini se kako je Djedica odlučio zamijeniti svoje sanjke i sobove s vozilom koje neodoljivo podsjeća na beach buggy. Ovo je posebno zanimljivo s obzirom da smo vas nedavno izvijestili kako VW radi na razvoju novog električnog modela inspiriranog originalnim Meyers Manxom.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Podsjetimo, VW je još 2011. predstavio konceptni Buggy up! koji se, kako mu i samo ime kaže, temeljio na modelu up! te također bio inspiriran Meyers Manxom. Ta studija nije dobila svoj produkcijski nastavak, no s novom studijom najavljenom ovim teaserom bi stvari mogle biti drugačije.

Naime, izvori javljaju da bi dotični konceptni model trebao biti predstavljen na sljedećem ženevskom auto salonu te da je mogućnost njegove serijske proizvodnje “pod ozbiljnim razmatranjem.” Dodajmo i da bi se ovaj automobil temeljio na MEB platformi te imao električni pogon. Dakako, produkcijski se model ne bi prodavao u velikim brojevima, ali bi odlično poslužio kao marketinški alat koji će privući dodatnu pažnju na VW-ovu seriju električnih modela ID.

Na kraju recimo kako ID Beach Buggy (ime nije službeno potvrđeno) nije jedini retro električni model na kojem rade VW-ovi stručnjaci. Tu su još moderna interpretacija Microbusa najavljena studijom I.D. Buzz, a navodno je u razvoju i model s petorim vratima izravno inspiriran Bubom.

Podijeli:
1