Volkswagen I.D. 3 – početak nove ere za njemačkog diva

Volkswagen I.D. 3 – početak nove ere za njemačkog diva

Volkswagen će u srijedu otvoriti knjigu narudžbi za svoj novi električni model s kojim će na tržište stići linija I.D. Očekuje se kako će tada biti objavljeni neki dodatni podaci, cijene, a možda i slike ovog automobila koji će navodno nositi oznaku I.D. 3.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Naime, nizozemski Volkswagen je objavio nekoliko video zapisa maskiranog automobila pod imenom I.D. 3. Nizozemci su očito malo požurili pa su video zapisi brzo uklonjeni, no uz ovu vijest možete vidjeti nekoliko fotografija automobila iz tog videa.

Nažalost još uvijek ne možemo vidjeti kako će automobil u konačnici izgledati, no čini se kako su potvrđene one glasine koje su upućivale na to da će linija I.D. nositi numeričke oznake. Točnije, Volkswagen je registrirao imena od I.D. 1 do I.D. 9. Recimo i da su jedno vrijeme kružile glasine da će produkcijski I.D. (hatchback) nositi oznaku ID Neo.

Podsjetimo, kupci ovog automobila navodno mogu očekivati tri izvedbe različitog kapaciteta baterije, a time i autonomije. Redom, trebalo bi se raditi o izvedbama:
– kapacitet baterije 48 kWh, autonomija oko 330 km (WLTP);
– kapacitet baterije 62 kWh, autonomija oko 450 km (WLTP);
– kapacitet baterije 80 kWh; autonomija oko 550 km (WLTP).

Vjeruje se da će se snaga električnog motora razlikovati prema kapacitetu baterije, odnosno veći kapacitet – snažniji motor. Dakle, trebale bi biti tri izvedbe motora različite snage, dok bi najsnažnija trebala razvijati snagu od oko 150 KS.

Baterije će biti moguće puniti i putem brzih DC punjača snage do 125 kW. Cijena ovog automobila će na europskim tržištima kretati od oko 30.000 Eura. Službena premijera će se održati u rujnu u Frankfurtu, a nedugo zatim će uslijediti i prve isporuke.

Podijeli:
1