Volkswagen i Apple rade na autonomnim T6 Transporterima?

Volkswagen i Apple rade na autonomnim T6 Transporterima?

Prema navodima New York Timesa Volkswagen i Apple su postigli sporazum oko zajedničkog rada na razvoju autonomno upravljanih vozila. Točnije, ova dva proizvođača su još krajem prošle godine postigla dogovor oko pretvaranja VW-ovih T6 Transportera u autonomno upravljane prijevoznike appleovih zaposlenika.

Ovaj posao je dio famoznog appleovog Projekta Titan koji je započeo još 2015, a o kojeg vodstvo Applea ustvari nikada nije konkretnije predstavilo javnosti. Podsjetimo, cilj je navodno bio razviti i proizvesti autonomno upravljano električno vozilo, no navodno se nakon nekog vremena odustalo od samog vozila te je odlučeno posvetiti se samo razvoju sustava autonomnog upravljanja.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Preinake T6 Transportera će se navodno odraditi u Italdesignovim pogonima u Italiji, a Apple će u modelima T6 izmijeniti dobar dio interijera, ugraditi sustav autonomnog upravljanja te električni pogonski sklop. Ova će vozila služiti za prijevoz appleovih radnika između dvije appleove lokacije u Silikonskoj dolini, a vozač će stalno biti za upravljačem kako bi preuzeo nadzor nado vozilom u slučaju potrebe.

Za sada nije poznato hoće li Apple i VW nastaviti suradnju na ovom području, a zanimljivo je spomenuti kako VW navodno nije bio Appleov prvi izbor. Konkretnije, spomenuti izvor tvrdi da je Apple prvo htio surađivati s BMW-om pa s Mercedesom pa s Nissanom, BYD Autom te McLarenom. Glavni razlog ne postizanja dogovora s navedenim proizvođačima je navodno bio u zahtjevu Applea da ima kontrolu nad prikupljenim informacijama o radu ovih vozila.

Podijeli:
1