Volkswagen – europski Passat iz škodine tvornice

Volkswagen – europski Passat iz škodine tvornice

Volkswagen je službeno potvrdio kako će se proizvodnja modela Passat u bliskoj budućnosti iz njemačkog Emdena preseliti u škodinu tvornicu. Točnije, iz VW je stiglo priopćenje u kojem je navedeno kao će se vozila iz obitelji modela Passat od 2023. proizvoditi u škodinim pogonima u češkom Kvasinyu. Tamo će se proizvoditi zajedno s modelima Superb i Kodiaq.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Proizvodnjea škodinog Karoqa i seatove Ateca koji se trenutno proizvode u Kvasinyu će u konačnici biti prebačena u novu tvornicu zaduženu za proizvodnju modela više marki unutar Grupe VW. Gdje će se ta tvornica točno nalaziti za sada nije poznato jer su iz VW-a samo poručili da za nju još traže lokaciju i to negdje u Istočnoj Europi.

Usput recimo kako će Škoda, s obzirom na veliku potražnju Škoda, tijekom sljedeće godine Karoq proizvoditi i u njemačkom Osnabrücku gdje se proizvodi Tiguan. Tako će se ovaj model proizvoditi u čak tri tvornice Kvasiny, Mlada Boleslav i Osnabrück.

Razlog za selidbu proizvodnje Passata je potreba za oslobađanjem proizvodnih kapaciteta u pojedinim tvornicama u Njemačkoj kojima će biti povjerena proizvodnja novih električnih automobila Grupe VW. Tako će primjerice tvornice u Emdenu i Hanoveru do 2020. biti prenamijenjene za proizvodnju električnih modela.

YouTube MP3 - Hotmail
1