Volkswagen – električni GTI više je no vjerojatan

Volkswagen – električni GTI više je no vjerojatan

Volkswagen će u skoroj budućnosti pokrenuti pravu ofenzivu lansiranja električnih automobila, a to nam je vrlo zorno najavio i s premijerom nekolicine električnih studija kojih će biti sve više. Posljednju električnu priču je započeo koncept I.D. (na slici) s prošlogodišnjeg pariškog salona. Podsjetimo se, radilo se o hatchbacku veličine Golfa čija bi produkcijska izvedba na tržište trebala stići prije kraja ovog desetljeća, a vjerojatna je i GTI izvedba.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Naime, volkswagenov šef prodaje i marketinga Jürgen Stackmann je izjavio u svom posljednjem intervjuu kako će se “GTI formula svakako promijeniti u budućnosti”, a Stackmann vjeruje da je “elektrifikacija put koji će ponuditi zabavu i uzbuđenje u vožnji”. Također, Stackmann kaže da električna tehnologija već sada može ponuditi sportske performanse, uključujući i automobile s pogonom na sva četiri kotača pa je možda moguća i R izvedba.

Pored Stackmanna i neki drugi vodeći ljudi Volkswagena su već dali naslutiti kako se od električne ponude ovog njemačkog proizvođača mogu očekivati i performance izvedbe.

Podijeli:
1